joi, 16 septembrie 2010

Cartofi noi și pangasius

- cartofi noi
- o lingură muștar cu boabe (se cerea muștar boabe și cum nu aveam, am spălat o lingură de muștar cu boabe :D)
- 1 lingură boia dulce
- rozmarin
- pangasius

Se face un sos din muștarul boabe, boia, rozmarinul tocat și apă.

Cartofii se pun la prăjit în ulei.

Se lasă să se rumenească bine și se toarnă sosul peste ei. Se mai lasa 10 min.

Pangasius se dă cu sare și piper și se pune pe grătar.


Se servește cald.

Poftă!

Omleta 17iun10

Aveam un dovlecel... ce să și fac cu el?:)

- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 2-3 roșii uscate tăiate mărunt
- 1 dovlecel
- 3 ouă
- brânză (nu mai știu de care era)
- condimente Provence
- ulei de măsline


Usturoiul și roșiile se pun la călit în ulei de măsline uite așa:


Apoi se adaugă dovlecelul:

Intre timp se bat ouăle, se pune sare, piper, Provence și branză tăiată cubulețe.

Se toarnă ouăle peste dovlecel, se pune capac și se lasă să se coacă.


Și așa arată la final:

Poftă mare!

Omleta 25iul10

Rețetă veche - bine că am păstrat pozele=). Această omletă am făcut-o cu cartofii rămași de la cina din seara precedentă când am descoperit sosul minune pentru pește. Bogu a făcut poze și cu ingredientele... ca să nu uit ce-am pus în omletă =D. Așadar să începem...


- un fir de ceapă verde
- usturoi
- un fir cârnat uscat și afumat
- un ardei iute

Am zdrobit usturoiul, am tăiat ceapa (partea albă) și ardeiul ineluțe, și cârnăciorul feliuțe și le-am călit în ulei.

- cartofi fierți tăiați cubulețe (dacă-mi aduc aminte bine, după ce-am mâncat am zis că era mai bine dacă-i zdrobeam)

Am pus cartofeii în tigaie și i-am lăsat să se rumenească ușor.

- 5 ouă

Ouăle se bat bine, se pune sare, piper și codițele de la ceapă și se toarnă peste cartofi. Se amestecă și se pune capac. Se lasă cam 10 min. până se prinde oul bine (nu de tigaie!).
Am decorat cu varză chinezească (urma să facem tașcuțe), castraveți și roșii după cum se observă la lumina zilei=)

Ochiuri 16sept10

Pe ziua de azi am hotărât să gătim trei feluri de papa...de fapt eu gătesc că Boguțu tre să învețe:). Deci... trei feluri de papa: tabbouleh, pilaf cu ciuperci și tășcuțe, dar... a venit văru' și am stat la taclale până la 3 apoi ne-am dat pe facebook și am uitat că ne e foame... asa că am făcut repede ouă cu ce aveam prin frigider. Așa s-au născut faimoasele "Ouă 16sept10":

- 6 roșii cherry (3 roșii, 3 galbene)
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei iute roșu (cromatica e importantă!)
- 1 cârnat Pleșcoi
- 1 ciupercă champignon

Toate acestea au fost tăiate rapid și puse toate deodată (foame mare) în wok-ul încins cu ceva ulei în el, am mai pus un pic de sare, condimente Provence și le-am lăsat să se călească 5 min.

- 4 ouă
- 2 felii brânză de oaie

Am adăugat ouăle și brânza tăiată cubulețe, am pus capac și le-am lăsat să se facă.

- 2 felii de pâine...albă:)
- unt
- pătrunjel

În timp ce se coceau ouăle sub capac am prăjit 2 felii de pâine, le-am uns cu unt și am presărat pătrunjel tuns scurt. Am pus totul în farfurioare și i-am dat la Boguțu care a făcut 3 poze cu aparatul muribund și iată ce-a ieșit: