luni, 8 noiembrie 2010

Cartofi subtiri

De mult ravneam la acest tort magnific de cartofi si parmezan dar am zis ca stau cuminte pana ne mutam si avem cuptor. Dar ne-am saturat de asteptat cuptoru' magic si ne-am apucat de facut diverse feluri de mancare predestinate cuptorului, la tigaie. Asa s-au nascut acesti cartofi atat de buni, atat de simpli...



cartofi (cruzi)
parmezan razalit
lapte
unt
sare, piper, boia, condimente Provence

Cartofii se taie in rondele cat mai subtirele. Se unge o tigaie cu unt (se poate prafui cu pesmet) si se pun rondele de cartofi usor suprapuse, sare, piper, unt, parmezan, rondele de cartofi, sare, piper, unt, parmezan si tot asa pana nu mai sunt ingrediente. Ultimul strat de cartofi se presara cu boia si condimente Provence si se mai pune cam 1/4 cana cu lapte. Se pune tigaia acoperita pe foc mic (foarte mic) si se lasa pana se inmoaie cartofii. Se servesc calzi, reci, la orice masa, cu orice ocazie :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu