luni, 8 noiembrie 2010

Supa de salata

Am facut supica asta de multe ori si in multe variante pentru ca nu-mi notez reteta si mereu iese altfel, dar cam astea sunt ingredientele de baza...

2 salate spalate bine si rupte in bucati satisfacatoare
1 morcov taiat betisoare
1 pastarnac taiat betisoare
1/2 ardei taiat marunt
2 cepe verzi
150g kaiser taiat betisoare
2 linguri de orez
50g lapte
2 oua
100g smantana
1 lingura patrunjel tocat marunt
1 lingura marar tocat marunt
4 catei de usturoi
ulei, otet, sare, piper, boia

Partea alba a cepei tocata marunt impreuna cu 2 catei de usturoi zdrobiti si kaiser-ul se calesc in 2 linguri de ulei pana se inmoaie, se adauga boia si se nai lasa cateva secunde, amestecandu-se din cand in cand. Se adauga morcovul si pastarnacul si se mai lasa 2-3 minute sa se inmoaie apoi se stinge cu un pahar de apa si se adauga salatele si partea verde a cepei taiata marunt, se acopera si se lasa 5 minute. Se completeaza cu apa, se adauga orezul si se lasa sa fiarba la foc mediu. Intre timp se face o omleta simpla din cele 2 oua, lapte si sare, se coace pe ambele parti, se taie in fasii si se pune deoparte.
Cand legumele sunt fierte se ia oala de pe foc si se lasa sa se linisteasca 5 minute apoi se pune omleta fasii, smantana si verdeata, 2 catei de usturoi zdrobiti, sare si piper dupa gust si se acreste cu otet. Se serveste cu smantana si paine prajita. Pofta!

Poza nu am inca pentru ca nu o gasesc (Bogutzu a descarcat pozele) dar promit sa revin cu portia de supa, ultima de altfel - aproape ca uitasem sa facem poza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu