luni, 20 septembrie 2010

Tășcuțe negre cu porc și salată

Aseară am făcut tășcuțele cu carne (sau dumplings pentru prețioși) după cum urmează:

Se face un aluat bine-bine frămîntat din juma de kilogram de făina cu apă cît cuprinde (făina) și o lingură de ulei. După ce se obține o textura fină - "ca a oului fiert curățat" - se lasă să stea o juma de oră. (noi am făcut din făina neagră, dar recomandăm cu căldură făină albă).

Cât timp se odihnește aluatul, se face o compoziție din jumătate de kilogram carne tocată de porc (poate fi de orice fel), o ceapă tocată, o varză chinezească tăiată mărunt și stoarsă (tot un fel de salată, dar mai mare), patru căței de usturoi si două nuci de ghimbir toate date pe răzătoare, la care se mai adaugă sos de soia, sos de scoici, sare, piper și condiment cinci parfumuri - după gust. Toate acestea se amestecă bine.


Aluatul se întinde subțire și se taie în cerculețe cu diametrul de aprox. 8-9 cm. Cerculețele de aluat se umplu cu o lingură de compoziție și se închid bine (fie cu instrument, fie manual). Se pun pe o tavă dată cu făină - atenție să nu se atingă între ele deoarece se lipesc.



Cînd sînt gata, se prăjesc puțin în ulei și apoi se înnăbușă cu apă. Se țin pe foc sub capac pînă scade apa, după care se scot și se servesc cu sos de soia sau cu orice altceva.



3 comentarii:

  1. minunat arata !!! ... dar, apropo de nimic, cand ne apucam de dieta ? si cand ne apucam o sa postezi retete de regim, pe faze ? pretty please?

    RăspundețiȘtergere
  2. dupa ziua mea. tre sa beau la ziua mea, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. ihi, you should ! ...dar ia auzi aici...nu faceti cumva sa va apara frumos numele asta de blogerashi? ca apare foarte dubios...

    RăspundețiȘtergere